Σχετικά με το Openlab

«Η ιδέα του OpenLab προέκυψε από την ανάγκη να υπάρξει μια καλύτερη επαφή και συνεργασία μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής μας κοινότητας για την αξιοποίηση των γνώσεων που αποκτώνται από τα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα. Το OpenLab στεγάζεται σε χώρο του τμήματος ΗΥΣ, διαχειρίζεται από σπουδαστές του και γενικά λειτουργεί υπό την αιγίδα του τμήματος αυτού. Το εγχείρημα δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς τη μεγάλη προσπάθεια ενός πυρήνα σπουδαστών του τμήματος ΗΥΣ.
Είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια αυτή θα βρει ανταπόκριση και θα αποτελέσει ένα χώρο δημιουργίας και ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών.»

Ι. Έλληνας
– Υπεύθυνος καθηγητής

«Είμαστε μια ανοιχτή ομάδα φοιτητών από το τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΑΤΕΙ Πειραιά με πάθος για το καλογραμμένο κώδικα και τις σωστές κολλήσεις, που αποφάσισαν εθελοντικά να πραγματοποιήσουν και να διαχειριστούν το Openlab, η οποία αποτέλεί μια καινοτόμο ιδέα του Δρ. Ι. Έλληνα.

Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε τη γνώση που μας παρέχει το πρόγραμμα σπουδών μας και να εφαρμόσουμε τη τεχνογνωσία μας σε δύο κορυφαίες πλατφόρμες ανοιχτού λογισμικού και υλικού. Παράλληλα, η απασχόληση μας με τις δύο πλατφόρμες του Arduino και του Android πιστεύουμε ότι θα ανεβάσει το επίπεδο των σπουδών μας καθώς και το καινοτόμο πρόσωπο του τμήματος μας.

Η φιλοσοφία του open source (ανοιχτού κώδικα) ταιριάζει απόλυτα με τις πεποιθήσεις και τους στόχους μας και θα θέλαμε να συνεισφέρουμε στις παραπάνω πλατφόρμες όσο το δυνατό περισσότερο. Επίσης, θέλουμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας με όλους εσάς, ανοιχτά και ελεύθερα.

Προκειμένου να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, καταπιανόμαστε με διάφορα projects χρησιμοποιώντας το Arduino και το Android, τα οποία projects μπορούν να εφαρμοστούν σε πραγματικές συνθήκες της καθημερινής ζωής και όχι μόνο στο “αποστειρωμένο” περιβάλλον ενός εργαστηρίου. Τέλος, διοργανώνουμε και διάφορα events, όπως παρουσιάσεις και workgroups πάνω σε αυτές τις τεχνολογίες, αλλά επίσης, και πάνω σε όποιο θέμα μας κινήσει το ενδιαφέρον.»

Ομάδα διαχείρισης

Ευάγγελος Β. Αυγερινός

Φίλιππος Κ. Γεωργαντάς

Αλέξανδρος Η. Ευθυμιάδης

Ηρακλής – Ιωάννης Ε. Τραπιεράκης

Δημήτριος Π. Τσιρώνης

Κωνσταντίνος Α. Σκλιάς